poniedziałek, 9 grudnia 2013

Syrop pomarańczowy

Świetnie nadaje się jako dodatek do lemoniady, herbaty, czy drinków. Przepis szybki i prosty, a syrop z pewnością smaczniejszy i przede wszystkim zdrowszy niż ze sklepu.

Składniki:

  • 1 litr świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 500 g cukru
Przygotowanie:
Sok z cukrem podgrzewamy do czasu, aż cukier w całości się rozpuści. Przelewamy do małych butelek lub słoiczków i pasteryzujemy.

2 komentarze:

  1. Takie domowe najlepsze ! Już wyobrażam sobie smak tego syropu w ciepłej herbatce :)

    OdpowiedzUsuń
  2. musi pysznie smakować ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.