Składniki (na 4 sztuki):
- 4 plastry schabu bez kości
- 4 łyżki rozdrobnionego szpinaku (może być mrożony)
- 1 kulka mozzarelli (ok. 125 g)
- 4 łyżki jagód goji
- 1/2 szklanki wrzątku
- sól
- przyprawa garam masala
- 2 jajka
- bułka tarta do panierowania
- olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
Plastry schabu lekko rozbijamy. Przyprawiamy z obu stron solą i garam masala. Odstawiamy na ok. 15 minut.
Jagody goji zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na chwilę. Mozzarellę ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Na każdym plastrze schabu rozkładamy po 1 łyżce szpinaku, następnie startą mozzarellę i po 1 łyżce odsączonych jagód goji. Zwijamy w roladki i każdą z nich dwukrotnie panierujemy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Jagody goji zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na chwilę. Mozzarellę ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Na każdym plastrze schabu rozkładamy po 1 łyżce szpinaku, następnie startą mozzarellę i po 1 łyżce odsączonych jagód goji. Zwijamy w roladki i każdą z nich dwukrotnie panierujemy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Jolu przekrój wygląda znakomicie, pewnie i tak też smakowało. :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za miły komentarz :)
UsuńOczywiście smakowało doskonale :)