wtorek, 14 października 2014

Roladki schabowe ze szpinakiem, mozzarellą i jagodami goji

Ostatnio skusiłam się, by zrobić roladki, w smaku wyszły bardzo dobre, więc polecam na obiad, nie koniecznie uroczysty.

Składniki (na 4 sztuki):
  • 4 plastry schabu bez kości
  • 4 łyżki rozdrobnionego szpinaku (może być mrożony)
  • 1 kulka mozzarelli (ok. 125 g)
  • 4 łyżki jagód goji
  • 1/2 szklanki wrzątku
  • sól
  • przyprawa garam masala
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
Plastry schabu lekko rozbijamy. Przyprawiamy z obu stron solą i garam masala. Odstawiamy na ok. 15 minut.
Jagody goji zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na chwilę. Mozzarellę ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Na każdym plastrze schabu rozkładamy po 1 łyżce szpinaku, następnie startą mozzarellę i po 1 łyżce odsączonych jagód goji. Zwijamy w roladki i każdą z nich dwukrotnie panierujemy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

2 komentarze:

  1. Jolu przekrój wygląda znakomicie, pewnie i tak też smakowało. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za miły komentarz :)
      Oczywiście smakowało doskonale :)

      Usuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.