Składniki (na 3 porcje):
- 3 i 1/2 szklanki mleka
- 100 g puree z batatów
- 2 małe, dojrzałe banany
- 2 płaskie łyżki kawy zbożowej Inka klasyczna
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- duża szczypta mielonego anyżu
- duża szczypta mielonych goździków
Przygotowanie:
Puree z batatów, banany i 3 szklanki mleka umieszczamy w rondlu, blendujemy aż całość dobrze się połączy. Zagotowujemy.
Dodajemy kawę zbożową i przyprawy. Dokładnie mieszamy i przelewamy do szklanek.
1/2 szklanki mleka lekko podgrzewamy i spieniamy. Piankę nakładamy łyżeczką na wierzch napoju kawowego. Wierzch lekko posypujemy cynamonem i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.