Składniki (na 8 sztuk):
Ciasto naleśnikowe:
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- 3/4 szklanki wody
- 3/4 szklanki mleka
- odrobina oleju do smażenia (daję olej tylko pod pierwszego, resztę smażę bez tłuszczu)
Nadzienie:
- 200 g sera cheddar
- 16 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
Panierka:
- 2 jajka
- bułka tarta
Dodatkowo:
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Jajko lekko ubijamy, dodajemy mleko, wodę i mąkę, miksujemy do połączenia składników. Z ciasta smażymy 8 naleśników.
Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki. Wykładamy porcję na każdym naleśniku.
Następnie na środku kładziemy po 2 plasterki szynki szwarcwaldzkiej.
Zewnętrzne boki składamy do środka i zwijamy w rulon.
Gotowe panierujemy dwukrotnie w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Smażymy na oleju, na złoty kolor z każdej strony.
jakie smakołyki:)
OdpowiedzUsuń