Składniki (na 4 małe porcje):
- 2 skrzydełka z kurczaka
- 3/4 litra wody
- 450 g batatów
- 80 g marchewek
- sól
- 2 łyżeczki dobrego tartego chrzanu
- 4 łyżki mleka kokosowego
- groszek ptysiowy do podania
Przygotowanie:
Skrzydełka zalewamy wodą i lekko solimy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut, następnie dodajemy obrane i pokrojone w kawałki bataty i marchewki.
Gotujemy do miękkości.
Po tym czasie wyjmujemy skrzydełka, a resztę blendujemy na krem.
Gotując na wolnym ogniu dodajemy chrzan i mleko kokosowe. Mieszamy.
Podajemy z groszkiem ptysiowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.