wtorek, 4 lutego 2014

Chrupiąca sałatka warzywna z makaronem

Sałatki są dobre nie tylko na święta, ale także na co dzień, chociażby jako drugie śniadanie.

Składniki:
  • 1/2 opakowania makaronu gwiazdki Czaniecki
  • po 1/2 strąka papryki: czerwonej, zielonej i białej
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 2-3 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • biały pieprz
  • szczypta pieprzu cayenne
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy.
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Seler myjemy i kroimy w plastry. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie warzywa mieszamy z makaronem. Dodajemy majonez lub jogurt grecki i natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku solą, białym pieprzem i pieprzem cayenne.

2 komentarze:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.