Składniki:
- 1/2 opakowania makaronu gwiazdki Czaniecki
- po 1/2 strąka papryki: czerwonej, zielonej i białej
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 2-3 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- biały pieprz
- szczypta pieprzu cayenne
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy.
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Seler myjemy i kroimy w plastry. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie warzywa mieszamy z makaronem. Dodajemy majonez lub jogurt grecki i natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku solą, białym pieprzem i pieprzem cayenne.
sprawdza się na imprezkach, smaczna
OdpowiedzUsuńZgadzam się :)
Usuń