Składniki (na 2 sztuki):
- 4 blaty bezowe o średnicy 8 cm
- 150 ml śmietany 30%
- 3 łyżki kremu cytrynowego
- 12 małych bezików
- 2 truskawki do ozdoby
Przygotowanie:
Śmietanę ubijamy na sztywno. Mieszamy z 2 łyżkami kremu cytrynowego. Na dwa blaty bezowe wykładamy po ok. 1/3 kremu. Przykrywamy pozostałymi dwoma blatami. Wierzch smarujemy kremem cytrynowym, na środek wykładamy po łyżce kremu śmietanowo-cytrynowego. Na brzegach kładziemy beziki. Dekorujemy truskawkami. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Co za rozpusta! ;)
OdpowiedzUsuńTorcik rewelacyjny a z tym kremem cytrynowym pycha
OdpowiedzUsuńTorcik wygląda bajkowo. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń