wtorek, 9 lipca 2013

Parówki w słodkim sosie

Składniki (dla 2 osób):
  • 2 parówki
  • średnia marchewka
  • odrobina oleju do smażenia
  • 1 szklanka soku jabłkowego z selerem od Soki regionalne
  • mąka z odrobiną wody do zagęszczenia sosu
Przygotowanie:

Parówki obieramy z folii, kroimy w dowolnej wielkości kawałki. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki. Całość podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy sok i chwilę gotujemy. Na koniec wlewamy mąkę rozprowadzoną w odrobinie wody, aby zagęścić sos. Podajemy z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.