środa, 24 lipca 2013

Potrawka z młodej kapusty z kaszą gryczaną

Składniki:
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • ok. 150g wędzonego boczku
  • 2-3 kabanosiki drobiowe
  • 3/4 szklanki kaszy gryczanej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, majeranek, bazylia i oregano do smaku
Przygotowanie:
Kaszę gryczaną przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy. Boczek i kabanosiki kroimy w kostkę, podsmażamy chwilę na suchej patelni i przekładamy do kapusty. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przygotowaną kaszę gryczaną. Doprawiamy do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.