Składniki:
- 1/2 główki małej kapusty
- 2 średnie marchewki
- 1/2 łyżeczki soli
- 3 łyżeczki cukru
- 2 płaskie łyżki sosu do dań włoskich - pesto peperoncino (Royal Brand)
- 5 łyżek oliwy z oliwek
Kapustę szatkujemy. Marchewkę obieramy, myjemy i tarkujemy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do kapusty. Wsypujemy sól, cukier i sos, wlewamy oliwę. Całość mieszamy. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami.
Prosto brzmi :)
OdpowiedzUsuńbo jest prosta ;) i bardzo smaczna ;)
UsuńDziękujemy za wizytę :)
OdpowiedzUsuńGdybyś miała jakieś przepisy na mięso z kardamonem, byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam
Paweł
Nasz blog o Arabii Saudyjskiej i nie tylko znajdziesz tutaj - link!
jak znajdę w sklepie kardamon, to z pewnością coś z nim przygotuję ;)
Usuńtakie surówki są najlepsze;)
OdpowiedzUsuńzgadzam się ;D
Usuń