poniedziałek, 29 lipca 2013

Pasta rybna do kanapek z dodatkiem pesto peperoncino

Składniki:
  • 1 średnia makrela wędzona
  • 3 łyżki majonezu
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 łyżka sosu do dań włoskich - pesto peperoncino (Royal Brand
  • 2 łyżki oliwy
  • ewentualnie sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Rybę oddzielamy od ości i skóry. Cebulę kroimy tak drobno jak tylko się uda. Do ryby dodajemy majonez, oliwę i pesto peperoncino, całość miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji. Do przygotowanej masy wrzucamy cebulę, mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

Zamiast makreli można użyć innej wędzonej ryby.

1 komentarz:

  1. Musi być bardzo smaczna, zwłaszcza z makreli. Wypróbuję na pewno.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.