czwartek, 2 stycznia 2014

Pomidorowa z kalafiorem

Urozmaicona pomidorowa, która przypadła nam do gustu.

Składniki:
  • 2 skrzydełka z kurczaka
  • 1 litr wody
  • 1 marchewka
  • kilka różyczek kalafiora
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • makaron krajanka Czaniecki
Przygotowanie:
Skrzydełka myjemy, a następnie gotujemy. Do wywaru wrzucamy pokrojoną w półplasterki marchewkę i różyczki kalafiora. Gotujemy do czasu, aż warzywa będą półmiękkie. Po tym czasie wyciągamy skrzydełka i obieramy. Do wywaru dodajemy koncentrat i makaron. Chwilę gotujemy i dodajemy mięso ze skrzydełek.

Przyprawy takie jak sól, czy pieprz dodajemy wedle uznania, ja do dań dla dziecka przyprawy pomijam, ale mimo to wychodzi dobre w smaku (kwestia przyzwyczajenia).

3 komentarze:

  1. Pomidorowa to zdecydowanie moja ulubiona zupa ! A w takim wydaniu ... pycha ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Alez mi narobiłaś apetytu... Własnie myslę o obiedzie...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.