Składniki:
- 4 średnie marchewki
- 1 łyżeczka sosu do dań włoskich - pesto peperoncino
- 2-3 łyżki jogurtu greckiego
- sól
Przygotowanie:
Marchewki obieramy, myjemy, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Startą marchewkę przyprawiamy solą (można nie dodawać - kwestia gustu) i pesto peperoncino. Odstawiamy na 5 minut, po czym dodajemy jogurt grecki i dokładnie mieszamy.
Uwielbiam wszelkie wariacje na temat marchewek ! ;)
OdpowiedzUsuńlubię wszystko co marchewkowe ;)
OdpowiedzUsuńoj chyba bym się nie skusiła, nie lubię takich specjałów :)
OdpowiedzUsuńhttp://psychodelax3.blogspot.com/
Jak kto woli :P Ja nie zmuszam :)
UsuńBardzo lubię marchewkę, w każdej postaci- smaczna i ten kolor.
OdpowiedzUsuń