Składniki (dla 3-4 osób):
- podwójny filet z kurczaka
- 1 biała cebula
- 3/4 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1/4 łyżeczki imbiru
- 60 g dyni hokkaido
- 100 g łodyg brokuła (waga po obraniu)
- 200 ml mleka kokosowego
- 2 łyżki oleju
- sól do smaku
Przygotowanie:
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej razem z pokrojoną w dowolnej wielkości kawałki cebulą i przyprawami (oprócz soli). Smażymy ok. 5 minut na wolnym ogniu.
Następnie dodajemy pokrojone w niewielką kostkę łodygi brokuła i dynię. Dusimy razem pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Na koniec wlewamy mleko kokosowe, zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.