Znowu ciecierzyca, to fakt, ale jak do czegoś się w końcu uda przekonać domowników, to fajnie jest próbować nowych połączeń ;)
Składniki:
- 100 g ciecierzycy
- woda do moczenia i gotowania ciecierzycy
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 sparzona biała kiełbasa
- 1/2 małej cebuli
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ciecierzycę wieczorem zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Rano odlewamy wodę, zalewamy ciecierzycę świeżą wodą i gotujemy do miękkości.
Następnie odsączamy i studzimy.
Do wystudzonej ciecierzycy dodajemy pokrojoną w kostkę białą kiełbasę, drobno pokrojoną cebulę, jajka pokrojone w kostkę, majonez i natkę pietruszki.
Mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
pycha : )
OdpowiedzUsuń