Składniki (dla 2 osób):
- 1 filet z kurczaka
- 150 g małych pieczarek
- 1 cebula
- 1/2 szklanki wody
- sól
- pieprz
- 150 g serka topionego (naturalnego lub grzybowego)
- 1 łyżka natki pietruszki
- sos sojowy do smaku
- 2 łyżki oleju
Przygotowanie:
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso podsmażamy przez chwilę na rozgrzanym oleju, po czym dodajemy posiekaną cebulę i pokrojone na ćwiartki pieczarki.
Całość zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut.
Następnie dodajemy pokrojony w kawałki serek topiony i mieszamy do czasu jego rozpuszczenia. Gotujemy do czasu, aż sos zrobi się nieco gęstszy.
Pod koniec doprawiamy do smaku sosem sojowym i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.