Zimno, ponuro i wietrznie - w taką pogodę przyda się coś rozgrzewającego, a zarazem sytego, takie właśnie jest dzisiejsze leczo ;)
Składniki (na 2 porcje):
- 150 g pikantnego chorizo
- 1 duża czerwona papryka
- 1 kolba kukurydzy
- 1 czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 pomidor malinowy
- 1/4 szklanki wody
- 3 łyżki sosu jalapeno
- 1 łyżeczka bazylii
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Chorizo kroimy w plasterki, podsmażamy, aż wytopi się część tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojoną w półplastry cebulę i posiekane ząbki czosnku, smażymy, aż cebula będzie szklista.
Kiełbasę z cebulą zalewamy wodą, dodajemy pokrojoną w dużą kostkę paprykę i wyłuskaną z kolby kukurydzę.
Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora. Dusimy do czasu, aż sos zacznie gęstnieć.
Na koniec dodajemy sos jalapeno, bazylię oraz sól i pieprz do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.