poniedziałek, 24 października 2016

Pasta z makreli z papryką i kukurydzą

Pasty rybne, czy mięsne zawsze fajnie sprawdzają się do pieczywa, czy krakersów jako przekąska. Nie są czasochłonne, a w zależności od dodanych składników potrafią nieźle zaskoczyć smakiem.


Składniki:
  • 1 makrela wędzona średniej wielkości
  • 3 łyżki śmietany 30%
  • 1/4 małej czerwonej papryki
  • 2 łyżki świeżej kukurydzy
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Mięso z makreli oddzielamy od skóry i ości. Umieszczamy je w malakserze razem ze śmietanką. Miksujemy do czasu uzyskania gładkiej pasty.

Do niej dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz kukurydzę. Mieszamy.

Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2 komentarze:

  1. pastę z makreli uwielbiam, jest pyszna. do tej pory robiłam w wersji z pomidorami, a z kukurydzą to dla mnie nowość. myślę, że też super pasuje. pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja mama z pewnością by ją polubiła ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.