Składniki:
- 1 makrela wędzona średniej wielkości
- 3 łyżki śmietany 30%
- 1/4 małej czerwonej papryki
- 2 łyżki świeżej kukurydzy
- 1 łyżka natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Mięso z makreli oddzielamy od skóry i ości. Umieszczamy je w malakserze razem ze śmietanką. Miksujemy do czasu uzyskania gładkiej pasty.
Do niej dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz kukurydzę. Mieszamy.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
pastę z makreli uwielbiam, jest pyszna. do tej pory robiłam w wersji z pomidorami, a z kukurydzą to dla mnie nowość. myślę, że też super pasuje. pozdrawiam ciepło!
OdpowiedzUsuńMoja mama z pewnością by ją polubiła ;)
OdpowiedzUsuń