czwartek, 6 października 2016

Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki


Pasty jajeczne cieszą się wielkim powodzeniem, zapewne dlatego, że można do nich dodać to, na co akurat ma się ochotę. U mnie wersja z porem i natką pietruszki - doskonała.

Składniki:
  • 200 g białej części pora
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • 1/2 łyżki natki pietruszki

Przygotowanie:

Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Pory myjemy i kroimy w ćwierć plastry (lub pół plastry, jeśli pory są drobne), wrzucamy je do pokrojonych wcześniej jajek.

Następnie dodajemy majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i podajemy.

1 komentarz:

  1. Ojj tak, taka jajeczna pasta jest idealna do eksperymentowania z dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.